NL FR

FAQ’s

1. Wat zijn de verschillende mogelijkheden om vastgoed aan te kopen bij Twin Promotion?

Zowel in de Opaalkust, de Côte d’Azur en net over de Belgische grens bieden wij projecten aan. In de Opaalkust kan je kiezen tussen projecten in Sainte-Cécile, Equihen-Plage aan zee, Boulogne-sur-Mer, waar een gezellige drukte heerst en Oye-Plage, een waar vogelparadijs. In de Côte d’Azur beland je in Vence, een authentiek kunststadje op 20 minuten van Nice Airport. Net over de grens met de Panne vind je meer dan 6 residenties in Bray-Dunes.Wat zijn de verschillende mogelijkheden om vastgoed aan te kopen bij Twin Promotion?

2. Wat zijn de verschillende mogelijkheden om vastgoed aan te kopen bij Twin Promotion?

Wij bieden een ruim arsenaal aan investeringsmogelijkheden. Zo kies je een investering die het best bij je past. Indien je graag wat huuropbrengsten hebt bovenop je eigen plezier van je residentie, opteer dan voor de aankoop van een appartement dat wordt uitgebaat door Evancy, onze interne exploitant. Niet op zoek naar huuropbrengsten, maar louter vakantieplezier? Opteer in dat geval voor onze pure tweede verblijven.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot aankoop op erfpacht. Zo kan je je investering fiscaal optimaliseren. Deze canon is nl. fiscaal aftrekbaar. Informeer je hierover voldoende op voorhand. Indien u met vennootschap aankoopt, kan de canon voor 100% worden afgetrokken in de vennootschapsbelasting.

3. Waarom is vastgoed kopen in Frankrijk fiscaal interessant?

Indien je opteert voor een appartement met de verhuurservice van Evancy, val je onder het fiscaal gunstige LMNP-regime. De LMNP-wetgeving biedt een belangrijke fiscale optimalisatie voor investeerders in gemeubileerd vastgoed met diensten en staat voor ‘loueur en meublé non professionnel’ ( niet-beroepsmatige verhuurder van gemeubelde woonruimte’). Hiervoor dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen.

https://bofip.impots.gouv.fr/bofip/3610-PGP/version/6

https://www.la-lmnp.fr/

4. Hoe worden je inkomsten belast onder dit LMNP-regime?

De inkomsten uit deze activiteit zijn belastbaar onder de Franse inkomstenbelasting. Er dient een boekhouding gevoerd te worden aangezien dit bepaald wordt volgende het régime van bedrijfswinsten waarbij (régime BIC réel) u de werkelijke kosten en afschrijvingen aftrekt: dit stelsel is verplicht wanneer uw inkomsten hoger zijn dan 70.000 euro.

De huurprijzen zijn onderworpen aan een forfaitaire belasting van 50% indien u minder minder dan 70.000 euro aan huur hebt ontvangen.

Werk hiervoor samen met een Franse boekhouder. Die regelt alles voor je op een professionele manier en helpen u met uw aangifte.

https://www.economie.gouv.fr/particuliers/location-meublee-declaration-revenus

https://www.impots.gouv.fr/portail/files/media/1_metier/1_particulier/EV/1_declarer/141_autres_revenus/eco-collabo-fiscal-logement-meuble.pdf

5. Kan ik mijn btw-recupereren onder het LMNP-regime?

De teruggave van de btw op de aankoopprijs is één van de belangrijkste voordelen van het LMNP-regime. Je kiest als klant indien je voor de btw-recuperatie wenst te opteren onder de wettelijke bepalingen en engagementen.

Je kan de btw recupereren wanneer je (vakantie)verblijf deel uitmaakt van een gemeubileerde verhuur met hotelachtige diensten, in dit geval Evancy.

Hierbij dient de verhuur aan de btw onderworpen te zijn. Concreet betekent dit voor u dat u de btw voor 100% kan recupereren, ongeacht of je aankoopt als particulier of als vennootschap. Het is een zeer interessant aanbod, maar een dergelijk geschenk van de belastingdienst is natuurlijk niet onvoorwaardelijk. Indien je dit nodig acht, informeer je dus ten volle.

https://defiscalisation.ooreka.fr/fiche/voir/189891/recuperer-la-tva-lors-d-un-investissement-en-lmp-ou-lmnp

https://www.la-lmnp.fr/statut/fiscalite/

Contacteer ons

Op zoek naar een kantoor of heeft u een vraag?

Vind een kantoor Contacteer ons
Interesse in onze projecten?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Inschrijven

© 2020 - Twin Promotion· Disclaimer·Privacy·FAQ·Evancy

Twin Fondation