NL FR

Calais

Meer info aanvragen

Meer informatie?


  • Door op "Meer info aanvragen" te klikken gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.


De poort naar Engeland

Calais bevat de grootste passagiershaven van Frankrijk. De route Calais-Dover staat gekend als ‘de poort naar Engeland’. Geen wonder dat de havenstad een boeiende en rijke geschiedenis kent en dat culturele liefhebbers hier graag vertoeven.

Bovendien bevat de streek heel wat lokale specialiteiten: vele soorten kaas, plaatselijke gebakjes, het bier van Calais etc. Ook vissers in de buurt van de haven verkopen elke ochtend, afhankelijk van wat ze die nacht hebben gevangen, hun verse vis in de kraampjes op de Quai de la Colonne. Zo ontdek je er zeebaars, tong, schol, makreel, haring of andere zeevruchten zoals mossels. Verser dan dit hier krijg je ze niet.

Niet te missen

Dat havenstad Calais een rijke geschiedenis kent, merk je aan de vele bezienswaardigheden die je in het centrum van de stad aantreft.

Het stadhuis (Hôtel de ville) ligt in het centrum van de stad. Het Belfort leunt tegen het stadhuis aan. Samen met de andere belforten uit Noord-Frankrijk, Picardië en België staat het op de lijst van werelderfgoed van UNESCO.

Het theater van Calais werd in 1905 opgetrokken naar het voorbeeld van het Palais Garnier in Barokstijl. De voorgevel is dan weer Louis XIV-stijl. Zeker je bezoek waard.

Calais, een mooie combinatie van sport en cultuur

Typische streekproducten

Calais biedt een heel verrassend scala aan streekproducten aan. Zo staat de streek niet enkel gekend om zijn zeeproducten maar ook om zijn veeteelt. Het resultaat is een ruim aanbod aan delicatessen: kazen, biersoorten, varkensvlees, visgerechten én desserts.
 

De streek van Nord-Pas-de-Calais baarde vele unieke kaassoorten. Elk met hun eigen karakter en speciale smaak. Ideaal om te combineren met het lokale bier ‘Les Bourgeoises de Calais’.
 

Ook zoetekauwen komen hier aan hun trekken. Wat dacht je van ‘Le Calais’, een dessert gemaakt van deeg van macarons, botercrème, koffie en amandelen? Je vindt het gebak bij de banketbakker of op de menukaart in de plaatselijke restaurants.

 

Proeven van de échte Franse keuken

Keuze genoeg voor wie op zoek is naar een typisch Noord-Frans diner. De badstad telt meer dan 150 restaurants en bars.

 

Benieuwd naar meer?

Lees meer op de website of de Facebookpagina!

Website Calais Facebookpagina Meer informatie
Contacteer ons

Op zoek naar een kantoor of heeft u een vraag?

Vind een kantoor Contacteer ons
Interesse in onze projecten?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Inschrijven

© 2020 - Twin Promotion· Disclaimer·Privacy·FAQ·Evancy

Twin Fondation