NL FR

Lens

Meer info aanvragen

Meer informatie?


  • Door op "Meer info aanvragen" te klikken gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.


Een streek met een mijngeschiedenis

In Les Hautes de Franse, de voormalige Noord-Franse mijnstreek tussen Lille en Arras, tref je Lens aan. De stad lokt veel toeristen dankzij zijn museum Louvre-Lens. Het gebouw heeft een hedendaagse architectuur en stelt een selectie van de meest prestigieuze werken van het Louvre tentoon.

Maar ook voetbalfans zullen Lens kennen omwille van hun voetbalteam en het symbolisch stadion Bollaert-Delelis.

Niet te missen

Het Museum Louvre-Lens. Het contrast tussen de ultramoderne architectuur middenin het oude mijnbassin kan niet groter zijn. Het lijkt wel of je een reis door de tijd maakt. De ‘Galerie du Temps’ zet 5 jaar lang kunstwerken van het Louvre in een chronologische presentatie neer. Ontdek hier meer.
 
 

Het voetbalstadion Stade Bollaert Delelis. In dit stadion komen alle supporters samen bij elke wedstrijd van de Racing-Club van Lens. Heel speciaal is het warme gevoel waarmee ze iedereen verwelkomen. Daarom werden zij al meermaals uitgeroepen tot ‘Het beste Publiek van Frankrijk.’ Ontdek hier meer over de voetbalclub.
 

Quote

" Het moderne gebouw oogt strak en afstandelijk, maar gaat door de gebruikte materialen fraai op in zijn omgeving. Binnen is echter een expositie vormgegeven die zijn weerga niet kent. Schitterende stukken uit de vaste Louvre-collectie zijn hier in chronologische volgorde in één grote zaal tentoongesteld. ~ Beoordeling TripAdvisor "

De regio ontdekken

Benieuwd naar meer?

Lees meer op de website of de Facebookpagina!

Website Lens Facebookpagina Meer informatie
Contacteer ons

Op zoek naar een kantoor of heeft u een vraag?

Vind een kantoor Contacteer ons
Interesse in onze projecten?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Inschrijven

© 2019 - Twin Promotion·Disclaimer·Privacy

Twin Fondation