NL FR

Rijsel

Meer info aanvragen

Meer informatie?


  • Door op "Meer info aanvragen" te klikken gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.


Karaktervolle universiteitsstad

Rijsel ligt net over de Belgische grens en vertoont zowel Franse als Vlaamse invloeden. Het is een bruisende stad vol tegenstellingen. Enerzijds is de stad doorweven van karaktervolle straatjes en unieke pleinen in het oude centrum, anderzijds tref je er futuristische, nieuwe wijken aan.

De bezienswaardigheden zijn ontelbaar. Daarnaast valt er altijd iets te beleven in de schoot van deze gezellige universiteitsstad.

Quote

" We komen regelmatig in het oude centrum van Lille. Veel leuke winkels en goede restaurants. En als het lekker weer is een terrasje pakken op de Grand Place. - TripAdvisor beoordeling "

Dé shoppingstad van het Noorden

Als fervent shopaddict kom je hier zeker aan je trekken. Exclusieve boetiekjes, verrassende winebars, sfeervolle koffiehuisjes en curieuze antiekplekjes tref je aan in het centrum van de stad, ook wel Vieux Lille genaamd.

Of maak je er liever een shoppingmarathon van? Dan kan je terecht in het gigantische shoppingcenter van Euralille waar je alle grote merken onder één dak vindt. Ontdek Euralille hier!

Niets zo verfrissend en heerlijk als genieten van een aperitief op de Place du Général de Gaulle, ook wel bekend als de Grand Place.
 

 

Zoo de Lille

Een van de populairste trekpleisters in Lille is de zoo. Deze dierentuin zet gratis zijn deuren voor je open. Het park telt 350 dieren van 70 verschillende soorten en is omringd door de muren van de Citadel van Lille. Voor de allerkleinsten heeft het park een speciaal ‘kermishoekje’ voorzien. Ontdek de zoo hier.

 

Niet te missen

De Oude Beurs is zonder twijfel het mooiste monument van de stad.
Het bestaat uit 24 identieke huizen die rond een binnengalerij zijn gebouwd.

Ook het Belfort kan en mag je niet missen. Dit 104 meter hoge gebouw bevindt zich aan het stadhuis en staat geregistreerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 

Ontdek de mooiste plekjes van de stad

Benieuwd naar meer?

Lees meer op de website of Facebookpagina!

Website Rijsel Facebookpagina Meer informatie
Contacteer ons

Op zoek naar een kantoor of heeft u een vraag?

Vind een kantoor Contacteer ons
Interesse in onze projecten?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Inschrijven

© 2019 - Twin Promotion·Disclaimer·Privacy

Twin Fondation